top of page

Jaap Hülsmann

1516627288373.jpg

Toegewijd en ervaren

Jaap Hülsmann studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte gedurende 6 jaar in de verkoop van Fokker Aircraft BV. Vanuit het bedrijfsleven maakte hij een overstap naar de cultuur, de eerste twee jaar als directeur van onder andere het Nederlands Blazers Ensemble. Daarna was hij gedurende tien jaar Zakelijk Directeur van het Nederlands Dans Theater, internationaal het meest prominente dansgezelschap en boegbeeld van de Nederlandse cultuur. Als directeur van Kasteel Amerongen had hij zes jaar de leiding over de fondsenwerving en restauratie van een van de belangrijkste culturele erfgoederen van Nederland. Daarna was hij zakelijk directeur van KiKa -Stichting Kinderen Kankervrij, en in die functie medeverantwoordelijk voor de startfinanciering van het Prinses Màxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

 

Jaap is vanaf de oprichting in 2015 Zakelijk Directeur van het eerste grootschalige strijkkwartet festival ter wereld, de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam www.sqba.nl

 

Zijn brede ervaring als cultureel ondernemer zet hij in voor maatschappelijke en culturele organisaties als adviseur in strategie, financiering en fondsenwerving. Enkele recente adviseringen zijn onder meer het Kröller-Müller Museum, Gemeente Den Haag, RKD Rijksdienst voor Kunsthistorische Documentatie, SOS Kinderdorpen.

 

Rode draad in zijn werk is de funding van maatschappelijke organisaties door verbinding met de private sector, waaronder het bedrijfsleven; fondsenwerving met een focus op impact gericht geven, met name waar het particuliere donors betreft.

 

Jaap heeft toezichthoudende en bestuurlijke functies bij diverse culturele organisaties.

Contact? Klik hier.

bottom of page